Blog banner kleuren

Waar kijk jij naar?

waarkijkjijnaar

Om je ICT-bedrijf goed te runnen, moet je een hoop regelen. Overzicht en inzicht helpen je bij het aansturen op de juiste zaken. Maar weet jij eigenlijk wel waar je naar moet kijken?

Even een klein testje. Hieronder zie je een plaatje, wat zie jij?

Bekijk het plaatje nu nog eens en neem dan de volgende twee teksten in ogenschouw:

Pepsi startte met dit plaatje (advertentie) en zette er de tekst bij:
We wish you a scary Halloween!

Coca-Cola reageerde daarop met het identieke plaatje, maar met de tekst:
Everybody wants to be a hero!

De uitkomst van deze ‘battle’ werd overduidelijk gewonnen door Coca-Cola, zij wisten de manier van kijken naar een beeld krachtig om te buigen naar een zeer positieve uitkomst voor hun bedrijf.

De meeste zaken waar je dagelijks als directeur of operationeel manager naar kijkt, zijn zaken die je zelf hebt samengesteld. Wat betekent dat nu werkelijk en kan dat inzicht niet beter, slimmer en/of duidelijker? Een simpel voorbeeld: bedenk eens wie op dit moment je grootste klant is. Waar denk je hierbij dan aan? Is dat degene die de meeste werkplekken in beheer heeft of juist degene met de grootste omzet? Of zou je misschien niet beter kunnen kijken naar de hoeveelheid procent winst per klant?

Pas als je weet waar je naar wilt kijken, kun je een overzicht maken van waar je op zou willen aansturen. Mocht je nu niet over de juiste tools hiervoor beschikken, dan kan MSP Mentor natuurlijk altijd met je meedenken of je hierin adviseren.

Zo zou je bijvoorbeeld in een PSA-pakket prima kunnen inzien hoeveel winst je per contract maakt, omdat je dan de opbrengsten van een contract eenvoudig kan afzetten tegen de uren die je hebt gemaakt onder dat contract. Dit kun je ook op projectniveau, buiten contractzaken en uiteraard op klantniveau inzien. Wellicht komt dan naar voren dat je klant met de grootste omzet niet de klant is met de meeste winst. Dit overzicht geeft je inzichten in wat voor type klant goed bij je zou passen.

Meer weten? Neem dan contact op!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Natuurlijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.