Blog banner kleuren

Het eerste jaar MSP Mentor

MSPMentorbestaat1jaar

Het turbulente eerste jaar van MSP Mentor

En wat voor een jaar! Op 2 november 2018 zat Johan Bakker, eigenaar van dit servicegerichte bedrijf, bij de notaris om te tekenen en dezelfde dag nog trok hij zijn kantoor in en was ook de website in de lucht. Meteen was er al de luxe van een volle agenda. Letterlijk en figuurlijk dus een vliegende start! Maar waar staat MSP Mentor nu en hoe is dit jaar verder verlopen?

Zijn drive vindt Johan in het sparren met ICT-bedrijven, kennisoverdracht en het meekijken en helpen om bedrijfsprocessen te verbeteren, te vergroten en efficiënter te laten verlopen. Dit uiteraard op volledig onafhankelijke basis. Johan heeft een honderd procent focus op de ICT-markt en helpt ICT-bedrijven om vol MSP te worden. Op dit moment – as we speak – heeft MSP Mentor meer dan 36 heel tevreden klanten binnen het segment van eenmanszaak tot middelgroot kaderbedrijf tot een kleine multinational. In januari verwelkomde Johan zijn eerste klant van over de grens (België). Op dit moment zijn er binnen het klantenbestand maar liefst vier niet-Nederlandse bedrijven. Johan is zeer trots op zo’n mooie groeiende klantenkring.

Vanaf de start van zijn onderneming is er een samenwerking met RoutIT, dochter van KPN en VOIP-reseller voor de zakelijke markt. Elke werkplek in de zakelijke markt voorzien van een ICT-totaaloplossing is een van hun missies welke MSP Mentor deelt. Eerst heeft MSP mentor dit bedrijf geholpen om een koppeling te maken met facturatiestart en Autotask om vervolgens voor vijf volle dagen op RoutIT Vision, hun event om hun partners te vertellen wat hun visie is en om nieuwe producten en diensten te introduceren, te staan. Daar kwamen zo’n 2000 bezoekers en dus potentiële klanten op af. MSP Mentor is implementatiepartner van die koppeling, dus als er vragen zijn van RoutIT-klanten, dan helpt MSP Mentor ze verder. Ook hebben beide bedrijven gezamenlijk een webinar gemaakt voor partners om uit te leggen wat die bewuste koppeling doet en hoe het geheel automatiseert qua facturatie. Hier kwamen veel positieve reacties op. Johan zijn eerste potentiele lead in Duitsland gescoord via RoutIT Duitsland.

Dat klinkt allemaal super, zo’n start zonder ‘bumpy roads’, maar ging het werkelijk allemaal zonder slag of stoot? ‘Nee, natuurlijk niet’, vertelt Johan. ‘Zoals iedere ondernemer weet heb je soms te maken met klanten met torenhoge verwachtingen. Als je deze niet op voorhand goed uitvraagt, de verwachtingen die niet realistisch of haalbaar zijn er niet direct uitfiltert, dan zijn ze niet afgedekt. Daar leer je weer van en dat pak je dan de volgende keer anders aan. Ook heb ik dikke pech gehad op fysiek gebied wat me financieel ook raakte. In maart heb ik een motorongeluk gehad en mijn schouder kapotgereden, pezen gescheurd enzovoorts. Ik heb toen anderhalf tot twee maanden niet kunnen autorijden. Na een tijdje ging het weer redelijk oké met mijn schouder en heb ik mijn auto prachtig laten bestickeren in mijn bedrijfshuisstijl. Maar na een paar weken begon de ellende in mijn schouder weer. Ik kon alleen nog maar in z’n 1,3,6 schakelen, want dat deed minder pijn. Een frozen shoulder. Tsja, toen moest die auto – na zeven weken met reclame rijden weg. Ik kon namelijk niet meer autorijden (schakelen) en dat verenigd zich natuurlijk helemaal niet met mijn werk. Ik heb knapgestickerde schakelbak moeten inruilen voor een automaat. Nu nog even een nieuw stickeravontuur afwachten, ik ben er nog niet over uit. Het was in ieder geval een duur grapje.’

Op deze ‘akkefietjes’ na, mag Johan toch echt niet klagen. Omdat kennisdelen een van de dingen is die hem aan het hart liggen, organiseerde MSP Mentor in samenwerking met COUNTA op 18 april zijn eerste eigen event in Huizen. De opvolging ervan was in juli en op 5 november komt de derde editie eraan. Deze laatste gaat grootser aangepakt worden. Meer sprekers, meer kennissessies en meer publiek. Verder is MSP Mentor ook maatschappelijk betrokken, veelal wel waarbij IT en ICT ook om de hoek komen kijken. Zo was MSP Mentor afgelopen april sponsor van IT-lympics in Almere, waarbij leerlingen bezig zijn met creatieve zaken rondom IT. ‘Het is supergaaf om te zien hoe de jonge generatie bezig is met IT’, aldus Johan. En de maand erop werd de Main Energy Challenge, een business challenge om geld op te halen voor het goede doel Make-A-Wish gesponsord. Ook is MSP Mentor lid van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) tezamen met 750 bedrijven uit deze plaats, vanuit die hoek is er ook meegesponsord voor de Kanjerwensactie. Kost geld, maar brengt – oh zo belangrijke – maatschappelijke betrokkenheid.

In juli was Johan met zijn bedrijf op nationale televisie te zien in het programma Business.nl op RTL7. Verder stond afgelopen maand DattoCon, het grootste Europese partnerconferentie van DattoCon in Parijs op de agenda. Management service providers (MSP) kwamen hier bijeen om IT-problematiek van hun klanten te bespreken, maar ook om te netwerken.

Dit was een enerverend eerste jaar, heeft MSP Mentor nog wel wat te wensen voor de nabije toekomst? ‘Uiteraard blijft er altijd wel iets te wensen. Zoals men mij wel kent, ik hou er de vaart in. Na een jaar met mijn kantoor op de Randstad in Almere te hebben gezeten, heb ik nu concrete verhuisplannen naar Datacentrum Almere. Dat zit gelukkig hier aan de overkant, dat scheelt met verhuizen. Samen met IT-campus van Windesheim ben ik voornemens om een grotere kantoorruimte te huren, zodat daar meer begeleiding geven kan worden voor leerlingen van de IT-campus. Ook is er een mooie samenwerking met de gemeente Almere en haken we aan bij een ICT-werkgroep. Verder ben ik druk met veel leuke klussen, maar ook social media vraagt aandacht. Ondertussen heb ik een mooi netwerk opgebouwd, ook op LinkedIn met zo’n 4500 I(C)T-gerelateerde connecties en still growing. Volgend jaar ga ik absoluut mijn bedrijf uitbreiden. Hoe en wat, daar moet ik nog stevig over nadenken, maar dat het gaat gebeuren, staat als een paal boven water. Als ik vooruit kijk naar volgend jaar, dan staat blijvend op mijn lijstje: goede samenwerking met fijne partners, uitbreiden met een tweede bv en meer bezighouden met kennisdelen.’ Mooie plannen voor een mooi bedrijf.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Natuurlijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.