Blog banner kleuren

Efficiëntie is key!

HeaderMailchimpBLOGS_Transparant.MSP

Efficiënt werken is iets wat iedereen graag zou willen (en moeten) doen. Om dit te bereiken kun je soms al heel gemakkelijk een aantal dingen anders aanpakken.

Binnen de wereld van IT zijn er ook verschillende dingen die jou erbij kunnen helpen jouw tijd zo efficiënt mogelijk in te delen.

1.
Maak verantwoordelijkheden helder en zorg ervoor dat de persoon of het team dat later verantwoordelijk is voor het proces, ook nauw betrokken is bij het ontwikkelen van het proces. De eisen en randvoorwaarden die zij stellen zijn essentieel voor een succesvol proces op korte en lange termijn.

2.
Bedrijfscultuur! We kunnen alles technisch zo mooi regelen als we willen. Maar als het niet matcht binnen de bedrijfscultuur en mindset van de mensen, wordt het alsnog geen succes. Neem dit dus mee! Ja er zal altijd verandering nodig zijn, maar neem de mensen hier in mee. Dan voelen zij zich betrokken en zullen ze niet alleen makkelijker meebewegen, maar ook komen met waardevolle input.

3.
Automatiseer zoveel mogelijk en zorg voor heldere workflows. Niet alleen A en Z laten zien, ook B, R en G moeten helder zijn voor iedereen om een bepaalde uitkomst te krijgen. Daarnaast biedt het een helder beeld binnen de organisatie over de laatste acties.

Misschien een beetje technisch verhaal, maar zeker ook heel waardevol! Neem deze stappen eens mee bij de volgende teammeeting en wie weet werkt heel jouw team straks een stuk efficiënter.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Natuurlijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.