Blog banner kleuren

De virtual CIO

devirtualcio

De virtual CIO ofwel de vCIO

 

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de mogelijkheid om de vCIO voor jouw klant te kunnen worden? Wat is dat nu eigenlijk en wat levert het jou op?

 

De term CIO (Chief Information Officer) is in de meeste MKB- bedrijven simpel terugvertaald naar ‘de IT-manager’. Dit is natuurlijk niet helemaal juist. Als MSP heb je een mooie kans om naast het beheer van de ICT-afdeling voor je eindklant, ook de vCIO te zijn.

 

Om de vCIO van je klant te kunnen zijn, moet je met de klant mee kunnen denken, de belangen begrijpen en wensen kunnen vertalen naar hetgeen waar de behoeftes liggen. Dus omarm alle ICT wensen van je klant, adem en straal uit dat jij de vCIO bent. Ook als de ICT oplossing iets is wat je niet direct zelf kan invullen. Naast een sterk eigen team heb je ook de juiste partners nodig waarmee je samenwerkt. Het mooie van de vCIO is dat je je klant echt gaat leren kennen. Je weet wat hem bezighoudt, waar zijn passies liggen en wat de doelstellingen zijn voor de komende jaren. Je groeit mee, denkt mee en bent werkelijk een essentieel onderdeel van zijn bedrijf. Het geeft jou als MSP een goed inzicht waar samengewerkt kan worden met je klant, waar je jouw diensten kan invoegen en nieuwe technieken kan verkennen met de wetenschap dat jouw klanten er ook écht iets aan hebben.

 

Ook voor jouw klant heeft het vele voordelen. Doorgaans is er een CIO, een operationeel manager, die een team mensen aanstuurt. Deze houdt zich met techniek bezig en ontwikkelt dit. Dit laatste stuk wordt nu overgenomen, zodat je klant zijn focus weer intern kan richten. Alle vraagstukken kunnen bij jou geparkeerd worden. Dit scheelt de klant een hoop tijd, geld en energie.

 

Wil je meer weten over hoe jij de vCIO van je klant kan worden en wat hiervoor nodig is?

Neem dan contact op met MSP Mentor.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Natuurlijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.