Blog banner kleuren

Dattocon19 Paris

Dattocon19_paris-1

Dit jaar is de vijfde editie van de Europese partnerconferentie van Dattocon gehouden. Management service providers (MSP) komen hier bijeen om IT-problematiek van hun klanten te bespreken, maar ook om te netwerken. Met meer dan 850 MSP’s uit 25 verschillende landen was deze conferentie fors groter dan vorig jaar en de grootste Dattocon in Europa tot nu toe. MSP Mentor was hier uiteraard bij aanwezig. In de mooie expo-hal waren vele ICT- en MSP-gerelateerde merken vertegenwoordigd. Deze drie dagen waren gevuld met inspirerende sessies. Van het monitoren van de omgevingen van je klanten tot het scannen van het darkweb. Van software die je facturatie koppelt (van bijvoorbeeld je CSP-diensten) naar je PSA, tot software die een volledige online werkplek geautomatiseerd voor je uitrolt.

Dattocon is een belangrijk evenement voor MSP Mentor. Naast het netwerken met onze huidige klanten en het ontmoeten van potentiële nieuwe klanten, is het een mooi ijkpunt om na te gaan of wij als MSP-bedrijf nog steeds de beste diensten bieden voor onze klanten. Zo hebben we deelgenomen aan een aantal peersessies waar de actualiteiten van diverse MSP over de wereld besproken werden. Naast deze peersessies, hebben we ook sessies die meer inhoudelijk over producten of diensten gingen bijgewoond. Zo zijn we meegenomen in de noviteiten van de Autotask 2019.3 release, maar ook de sessie van Connectwise waar hun visie op de MSP-markt uiteengezet werd, was inspirerend. Het scannen van het darkweb geeft weer een hele andere kijk op beveiliging en zou best eens mooie kansen kunnen bieden voor de MSP-markt, jullie zijn echter het aanspreekpunt voor het MKB als het gaat om ICT en security.

Deze dagen hebben we ook veel een-op-een gesprekken met alle grote vertegenwoordigers uit de MSP-markt gevoerd, specifiek over wat hun product of dienst kan toevoegen en waar ze voor de toekomst mee bezig zijn. Het is goed om te zien dat vele merken dezelfde hoofdvisie delen en redelijk in dezelfde richting denken. Nog mooier is dat de vele concurrenten die hier vertegenwoordigd waren met elkaar het gesprek aangingen en daarbij als middelpunt de MSP hadden.

We hebben als MSP Mentor het meest genoten van alle gesprekken met MSP-eigenaren. Het uitwisselen van ervaringen, het nabeschouwen van de verschillende gevolgde sessies, filosoferen over waar andere MSP-bedrijven zich in de toekomst zien staan en waar ze zich nu mee bezig houden. De community die je ziet ontstaan; MSP’s die elkaar opzoeken en zaken samen oppakken om zo nóg slimmer te werken of in te kopen. Onder de aanwezigen van Dattocon is in ieder geval niemand ontgaan dat er een groep drie dagen lang in oranje gekleed heeft rondgelopen en zich volledig in stijl – in een oranje bus – van Nederland naar Parijs liet vervoeren. Je kunt nu denken: ‘Wat doet dat er toe?’. Op zich niet veel natuurlijk, maar de samenwerking die deze – volledig in oranje getooide – bedrijven hebben zeer zeker wel. Zo kopen ze gezamenlijk zaken in om nog meer voordeel te halen uit de producten die ze aanbieden, maar ze bundelen ook hun krachten om de kennis rondom deze producten te vergroten.

Wil je nu ook onderdeel worden van een ‘peergroup’? Laat het ons weten. Wij kunnen je in contact brengen met de juiste partners. MSP Mentor begeleidt jullie gezamenlijk in dit proces. Misschien ben je ook op Dattocon geweest, maar heb je geen idee hoe je alle kennis die je hebt opgedaan moet gaan toepassen in de praktijk? Ook daar helpen we je daar graag mee!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Natuurlijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.