Blog banner kleuren

3 Tips om jouw werkprocessen te optimaliseren!

HeaderMailchimp_Werkprocessenoptimaliseren

Het is januari 2023, het nieuwe jaar is nét begonnen en net zoals vele collega’s ga je er vol goede moed weer tegenaan. Je wilt het eigenlijk wat beter doen dan vorig jaar maar loopt tegen een belangrijk vraagstuk aan: Waar moet ik beginnen? Heb je wel eens nagedacht over het maken van een efficiëntieslag in de werkprocessen?

Wij brengen bij klanten de processen in kaart en kijk naar mogelijkheden om snelheid, efficiëntie en kwaliteit te verbeteren.

1. Geef een proceseigenaar verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van een proces. Hij of zij geeft invulling aan de eisen én randvoorwaarden van een proces.

2. Kies voor automatisering. Workflows zijn erg belangrijk. Ze geven namelijk een duidelijk overzicht. Zo weet iedereen binnen de organisatie wat de laatste actie was.

3. Mindset is ontzettend belangrijk. Bijna iedere organisatie heeft werknemers die veranderingen proberen tegen te houden. Verbetering werkt niet optimaal wanneer de juiste mindset ontbreekt. Aan het management de taak om deze mindset in de bedrijfscultuur te borgen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Natuurlijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.