Blog banner kleuren

MSP & Data Day XXL – Kennissessie – 5 november 2019 – Terugblik

MSP&DataDayXXL

Op dinsdag 5 november was het zover, de derde editie van MSP & Data Day op de mooie locatie OpMaat vergaderen in Baarn.

Wederom een mooie samenwerking tussen Counta en MSP Mentor! Ditmaal met verschillende inspirerende sprekers. Met een volle agenda zijn wij de dag gestart. Het doel van de kennissessie was om kennis te delen en nieuwe ontwikkelingen binnen de ICT te bespreken.

Luuk Vaessen van Counta trapte de sessie af. Aan de hand van een business case heeft hij gedemonstreerd hoe je als ICT ondernemer kan sturen met samengestelde data. Met behulp van operationele data uit Autotask en financiële data uit Yuki is een dashboard ontwikkeld. Door het combineren van de financiële en operationele bronnen in de ontwikkelde dashboard kan ingezoomd en gemakkelijk genavigeerd worden op volgende aspecten:

– Wat is de omzet per klant

– Wat is de winstgevendheid per klant

– Wat is de winstgevendheid per product en/of dienst

– Wat is de effectiviteit van de werknemers

– Hoe snel worden de tickets afgehandeld

– Wat is de verhouding van de tickets per klant ten opzichte van de SLA

Jan van Wijgerden, eigenaar van de snelgroeiende Tredion ICT & Telecom, wist iedereen te boeien met zijn ervaring als ICT-ondernemer. Hij heeft zijn ervaringen van de afgelopen 20 jaren gedeeld, waaronder de groei van het bouwen van computers als ZZP’er tot het managen van een MSP met 55 werknemers. Daarbij heeft hij mooie heldere tips gedeeld van zaken die voor hem wel en niet gewerkt hebben.

Dit gevolgd door het inspirerende verhaal van Albert Smit van z23 ICT. Albert heeft zijn ICT onderneming met circa 70 werknemers verkocht en heeft toegelicht hoe dat er in de praktijk aan toe gaat. Tevens heeft hij de ICT ondernemers geadviseerd hoe je jouw ICT onderneming verkoop klaar kan maken.

Johan Bakker van MSP Mentor, heeft met behulp van praktische tips en inzichten laten zien dat er nog veel te winnen valt voor ICT ondernemers (MSP’ers). Denk hierbij aan het vastleggen van processen, het verbeteren van de bedrijfsprocessen en het automatiseren van de MSP diensten. Vervolgens heeft hij ons meegenomen in de toekomstige ontwikkelingen aan de hand van de trends van Gartner.

Jan Peters, directeur van E-quipment heeft ons kennis laten maken met verschillende beveiligde USB harde schijven en sticks. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de beveiliging van mobiele, zakelijke data door middel van gecertificeerde opslagproducten. 

Als afsluiter Hans ten Brug, Sales managerbij Datto/Autotask. Hans heeft ons meegenomen in de ontwikkelingen binnen de sales met als titel; ‘sales cliches of juist waarheden’? Vele herkenbare theorieën zijn aan bod gekomen. Echter hebben wij veel stof tot nadenken gekregen. De belangrijkste term is wel consistentie. En luister naar Johan Bakker; hou het simpel?!

Vervolgens hebben wij Onder het genot van een drankje van gedachten gewisseld. Wij kijken terug op zeer geslaagde bijeenkomst. Met zeer gedreven en enthousiaste ICT ondernemers, waar wij in de toekomst vaker mee zullen gaan sparren!

Graag willen wij graag Rob Reeuwijk van OpMaat Vergaderen bedanken voor de gastvrijheid en de overheerlijke lunch!

Heb jij interesse in de volgende sessie! Of wil je meer (inhoudelijk) weten over het event? Dan horen wij het graag!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Natuurlijk!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.